W. David Marx Statü ve Kültür kitabında kimlik, zevkler ve beğenilerin peşine düşüyor

Toplumsal statü dileğinin kimliğimiz üzerindeki tesirlerini çarpıcı günlük ömür örnekleriyle sunan W. David Marx, toplumsal hiyerarşilerin tarihi gelişiminden bugüne kadar nasıl şekillendiğine, kişisel zevklerimizin ve alışkanlıklarımızın kimler tarafından belirlendiğine dair derin bir iç görü sunuyor.
Statü ve Kültür, yalnızca bir toplumun trendlerini anlamakla kalmıyor, birebir vakitte toplumsal medya çağında kimliğimizin nasıl kaygan bir tabana dönüştüğünü ve bu süreçte toplumsal statü arayışının ferdî tercihleri nasıl şekillendirdiğini gözler önüne seriyor.
HIZLA DEĞİŞEN TRENDLER
Hızla değişen trendler, şahsî ve toplumsal kimliklerin tekrar tanımlanması gerektiğini sorgulatıyor. 408 sayfadan oluşan bu etkileyici eser, toplumsal statü oyunlarının hayatımızdaki tesirlerini derinlemesine keşfetmek isteyenler için kaçırılmayacak bir tecrübe sunuyor.
YAZAR HAKKINDA
W. David Marx, Oklahoma’da doğmuş ve üniversitede Japonca öğrenmeye karar verdi. Bu kararla birlikte, Harvard Üniversitesi’nin Doğu Asya Araştırmaları kısmına kaydoldu.
Japon erkek giysisinin kültürel tarihini mevzu alan Ametora adlı ilk kitabı ile dikkat çekti. Marx’ın çalışmaları, The New Republic, Vox ve Popeye üzere mecmualarda yayınlandı. Şu anda Tokyo’da yaşamaktadır.
STATÜ…
Statü bize, diğerleriyle karşılaştırıldığında, kişinin toplumsal yerinin neresi olduğunu anlatır. Meğer toplumsal rol bize kişinin ne yaptığını anlatır. Toplumsal rol ne geçicidir ne de kurgusaldır. Sosyalizasyon sürecinde öğrenilir.
Kişinin katıldığı çeşitli kümelerde oynanır ve bireyin toplumsal kişiliğinde içselleştirilir. Sosyolojik bakış açısından, toplumsal kişilik, bireyin oynadığı tüm rollerin toplamıdır